Elektrisch varen
op de Maasplassen

Even weg van de drukte? Jezelf weer even opladen?
De allerleukste activiteit op het water in open lucht...


RivierPark Maasvallei biedt een uniek kader voor een heerlijke tocht met een elektrische boot in de vrije natuur.
Geen ervaring of vaarbewijs nodig.
Onthaasten verzekerd! 

De boten liggen aan de steigers van Botel Harbour alwaar u uw tochtje op het water kunt combineren met een overnachting.

Wilt u op de hoogte blijven van acties en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Vaarroutes

Er zijn verschillende vaarroutes en bestemmingen, afhankelijk van de beschikbare tijd en ook het type boot wat u huurt. 

Over het algemeen geldt bij de 2 uur ochtendtochten voor alle boottypen dat een tocht naar "De Huyskensplas", een mooie natuurplas bij Stevensweert, een haalbare tocht is met een klein stukje over de Maas. Uiteraard kun je er ook voor kiezen, zeker bij deze 2 uur tochten, om op Maasplas De Spaanjerd te blijven. Vooral als het mooi weer is en druk is op het water, is het een stuk relaxter om niet de Maas op te gaan. De Stiljoy is een boottype dat meestal op de plas blijft gezien het "lounge" karakter.

Bij de 3 uur middagtochten is het haalbaar om tot De Maasplas "De Grote Hegge" te varen bij Thorn, maar reikt de tijd niet om hier aan te leggen. Voor degene die kort willen aanleggen is het mogelijk om dat te doen bij Wessem Koeweide. Vaak adviseren wij huurders van de Stiljoy en StilWhaly om de tocht te maken naar de natuurplas bij Stevensweert, omdat dit boottype, in tegenstelling tot de Stilsloepen minder geschikt is om hele lange afstanden mee te varen.

Voor degene die een Stilsloep hebben gehuurd voor 6 uur zijn er diverse mogelijkheden en 4 verschillende aanlegplaatsen, zijnde; Thorn en Wessem passantenhaven (voor een stadsbezoek bijvoorbeeld) en Wessem koeweide voor een stop bij brasserie "The Beacon" of de langste route richting Panheel voor een culinaire stop bij brasserie/restaurant "Boschmolerplas". We hebben geen gereserveerde plaatsen, dus het is uiteraard afhankelijk van de drukte of er er voldoende aanlegplaatsen beschikbaar zijn.

Huurvoorwaarden en waarborg

Indien u een boot bij StilSloep huurt, gaan we ervan uit dat u vertrouwd en akkoord bent met onze huurvoorwaarden.
Voor het varen vragen we een waarborg per boot van € 250,00. Dit kan cash of met een reservatie op een kredietkaart. Na schadeloos varen krijgt u de borg uiteraard weer terug (cash of annulatie van reservatie op kredietkaart).
Speciale waarborgformule: u kan uw eigen risico per boot verlagen tot € 150,- door het betalen van € 10.

Eten en drinken 

Zelf meenemen (m.u.v. StilBBQ!).  U mag zelf eten en drinken van huis meenemen om op de boot te gebruiken. Hierbij vragen we uitdrukkelijk om de boot netjes en schoon achter te laten en geen glaswerk mee aan boord te nemen. Mocht dit niet zo zijn, dan zijn we genoodzaakt extra (schoonmaak)kosten in rekening te brengen. Afval neem je terug mee naar huis.

Hou er rekening mee dat diegene die aan het roer zit, gecontroleerd kan worden door waterpolitie op het gebruik van alcohol.

Maasplassenspotter Steun Natuurpunt

Voor de echte natuurliefhebbers hebben we een Maasplassenspotter ontwikkeld: een kaart met daarop de meest voorkomende (water)vogels en tevens bevers, galloways en konikspaarden die je onderweg bijna zeker tegenkomt. Je krijgt een verrekijker in bruikleen om alles goed te kunnen spotten.

Prijs per kaart: € 3 waarvan € 1 integraal naar Natuurpunt Kinrooi gaat!